Teatrul Maghiar de Stat: oferta promotionala la spectacolul Negutatorul din Venetia din 8 martie


Teatrul Maghiar de Stat Cluj lanseaza, cu prilejul Zilei Internationale a Femeii, o oferta promotionala valabila pentru spectacolul Negutatorul din Venetia de William Shakespeare, regia Gábor Tompa, programat vineri, 8 martie, ora 19.00, in Sala Mare. Doamnele si domnisoarele pot cumpara la aceasta reprezentatie bilete la jumatate de pret. Oferta este valabila pentru biletele achizitionate de la Casa de bilete a Teatrului, dupa data publicarii acestei oferte.  
Spectacolul se desfasoara intr-o lume rece, cu tehnologie moderna, unde, prin contrast, pasiunile sunt enorme. Pasiuni care inseamna, in primul rand, narcisism si egoism. In acelasi timp, aceste personaje sunt, de asemenea, prizoniere ale unor situatii.
Cu generozitate, regizorul i-a lasat publicului dreptul de a alege «ce (si cat) doreste» din acest spectacol, la nivel de receptare si empatie: piesa lui Shakespeare, povestea negutatorului din Venetia sau pe cea a camatarului evreu, dragostea interzisa de familie sau religie, xenofobia, antisemitismul, feminismul, sexualitatea, comedia pura sau amara, glume interne sau stand-up comedy, trecuta Venetie sau prezentul Wall Street, eterna dominatie a banului, solourile actoricesti sau interpretarea trupei in ansamblu, muzica rock sau decorul super-tehnologizat. Tot «ce doriti»…” – scria criticul de teatru Maria Zarnescu.
Rolul principal este interpretat de Gábor Viola, din distributie fac parte actorii: Balázs Bodolai, Ervin Szűcs, Loránd Farkas, Szabolcs Balla, Péter Árus, Zsolt Bogdán, Éva Imre,  Enikő Györgyjakab,  Andrea Vindis, Csilla Albert, Alpár Fogarasi, Csaba Marosán, Attila Orbán, Róbert Laczkó Vass, Loránd Váta, Ferenc Sinkó, Paco Alfonsín,  Áron Dimény, Melinda Kántor si János Platz.
Casa de bilete este deschis de luni pana vineri, intre orele 10.00-14.00, respectiv cu o ora si jumatate inainte de inceperea spectacolelor.

Comentarii