Experiențe practice ale unor elevi clujeni în Grecia


In continuarea unei traditii de peste zece ani privind promovarea valorilor europene, un grup de 3 elevi și 2 profesori Scoala Gimnaziala “Emil Isac” din Cluj Napoca a participat la cea de-a treia reuniune transnaționala de invațare/formare profesionala, gazduita de Școala 2o Gymnasio Larissas, din localitatea Larissa, țara Grecia, in perioada 10 -16.03.2019, in cadrul proiectului Erasmus+ KA2 cu titlul Practical skills matter.
Așa cum reiese din numele proiectului, programul activitaților a avut un accentuat caracter practic, constituind un real schimb cultural și educativ. Elevii din cele cinci țari partenere in proiect: Romania, Olanda, Italia, Polonia și Grecia au venit in contact cu modul de viața și gandirea elevilor greci, experimentand ospitalitatea greaca, cultura greaca (istorie, religie, tradiții, obiceiuri, mancare, dansuri, muzica, jocuri), dezvoltandu-și abilitațile de comunicare in limba engleza, de operare pe calculator prin prelucrarea video digitala utilizand Windows Movie Maker, descoperindu-și talentele teatrale și participand la un joc prin care obiective ale orașului gazda au fost descoperite cu ajutorul unor harți.
Cu aceasta ocazie, am cunoscut cu toții istoria ascetismului și a religiei ortodoxe și ne-au fost impartașite mancarurile tradiționale, muzica și dansurile grecești.
Elevii noștri au pregatit un stand cu mancare tradiționala romaneasca, au prezentat costume populare și au dansat un dans popular, spre incantarea celor prezenți.
Cu lacrimi in ochi, ne-am luat ramas bun de la partenerii greci și ne-am intors acasa pentru a le impartași colegilor noștri experiențele de neuitat.
Aceasta reuniune a reprezentat o experienta semnificativa pentru elevii si cadrele didactice din Scoala Gimnaziala „Emil Isac”, un indemn pentru a se implica in acest gen de activitati și in continuare”, a declarat d-na prof. Lucia Corina Bradea, directorul Școlii Gimnaziale ”Emil Isac” din Cluj-Napoca.

Comentarii