Ecosistemul de inovare și transformarea digitală, printre subiectele dezbătute la Cluj Innovation Days


Primarul Emil Boc a participat la cea de-a 7-a ediție a evenimentului Cluj Innovation Days, organizat de Cluj IT Cluster. Conferința de anul acesta s-a conturat pe marginea unor subiecte variate precum transformarea digitală și potențialul digital, inovare și cultură organizațională, toate în contextul globalizării.
Boc a transmis participanților un mesaj de bun-venit și a prezentat profilul orașului nostru, unde inovarea reprezintă atât un factor cheie de dezvoltare cât și o oportunitate de a crea o comunitate echilibrată, rezilientă. Inteligența artificială, blockchain, machine learning, internet of things și smart city reprezintă domeniile strategice de dezvoltare viitoare ale Clujului.
De asemenea, au fost prezentate acțiunile municipalității în cadrul unui panel pe tema acomodării comunităților la viitorul digital. A fost subliniată, în special, dimensiunea digitală și mobilitatea alternativă la mașină bazată pe transportul public, electric și nepoluant.
Împreună cu Nicolaie Moldovan, city manager al orașului Alba Iulia și Andrei Kelemen de la Cluj IT Cluster, primarul a discutat atât despre provocări comune cu care cele două orașe se confruntă, dar și despre planuri pe termen scurt, mediu și lung pe care cele două municipalități le au în vedere. “Evoluția tehnologică și transformarea digitală sunt instrumente cu ajutorul cărora putem crește calitatea vieții cetățenilor”, apreciază Emil Boc.

Comentarii