Fluturi exotici prezentat în expozitie la gradina botanica


Expozitia e amenajata in gradina botanica “Alexandru Borza” din Cluj-Napoca intre 11 si 30 septembrie in sera de langa Institutul Botanic si reprezinta a treia editie a unei expozitii de fluturi vii care urmareste sa atraga atentia publicului asupra unor specii de fluturi tropicali si autohtoni si sa incurajeze conservarea acestora. Expozitia va fi deschisa zilnic, inclusiv sambata si duminica, intre orele 10 si 17, iar accesul este inclus in biletul de intrare in gradina botanica, de 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii.
Expoziția cuprinde 15 specii de fluturi exotici, in special din zona Amazonului, și până la șapte specii de fluturi autohtoni, caracteristici pajiștilor tradiționale din zona Clujului.
In cadrul expoziției vor fi organizate și activități educative pentru cunoașterea și protejarea naturii. Acestea sunt adresate in special copiilor si tinerilor si cuprind explorarea la microscop a diferitelor parti din anatomia fluturilor, explicarea si ilustrarea ciclului de viata, adaptarilor si modului de hranire, precum si jocuri pentru invatarea speciilor autohtone, puzzle-uri si mici ghicitori despre fluturi.

Comentarii