Salvamontul clujean a primit o drona si un vehicul 4x4


Consiliul Judetean Cluj a achizitionat pentru Serviciul Public Judetean Salvamont-Salvaspeo doua noi echipamente de ultima generatie. In valoare de cca. 130.000 de lei, acestea sunt esentiale pentru buna desfasurare a misiunilor salvamontistilor clujeni si extrem de utile in operatiunile de cautare si salvare.
Astfel, incepand cu chiar primele zile ale anului 2020, salvamontistii clujeni au in dotare si pot folosi in interventii un nou vehicul pentru sarcini utilitare side by side Polaris Ranger XP 1000, vehicul ce va fi utilizat pentru misiuni in zone accidentate, atat iarna, cat si vara. Exclusiv off road, vehiculul deserveste zona Belis Fantanele, precum si domeniul schiabil din Marisel si poate fi folosit si la transportul victimelor.
Totodata, pentru eficientizarea operatiunilor de cautare a persoanelor disparute, a fost achizitionata o drona cu termoviziune DJI Mavic Entreprise Dual. Acest tip de euronava fara pilot este utila pentru cautarea disparutilor, inclusiv pe timp de noapte, gratie performantei camere cu termoviziune ce poate detecta de la inaltime persoana cautata si transmite salvatorilor pozitia exacta a acesteia.

Comentarii