Transilvania - inclusa de New York Times in topul locurilor de vizitat in 2020


Prestigiosul cotidian The New York Times a inclus Transilvania intr-o lista cu 52 de destinatii pentru anul acesta, alaturi de orase precum Washington, Tokyo sau Paris.
"Pentru a experimenta o portie de salbaticie adevarata fara sa trebuiasca sa mergi pana la capatul pamantului, opreste-te asupra Romaniei. Din toate padurile virgine ramase in Europa, 65% se afla aici. Padurile in care traiesc ursi, lupi si o multime de plante si animale, se gasesc in toata tara, dar Carpatii Meridionali, cunoscuti si sub numele de Alpii Transilvaniei, ofera o experienta unica.
Daca vizitezi varful Domogled - Parcul National Valea Cernei sau muntii Fagaras vei descoperi suprafete imense de natura neatinsa si cadrul perfect pentru drumetii, camping sau inot. Drumurile Romaniei (dintre care Transfagarasanul este o destinatie in sine pentru amatorii de automobilistica) fac posibil accesul la toate aceste destinatii.
Nu a fost niciodata un moment mai bun sa vizitati si sa va bucurati de aceste paduri, intrucat, in ciuda eforturilor celor care doresc conservarea lor, inclusiv a Printului Charles, care le-a numit "o comoara nepretuita pe un continent care a distrus de mult cea mai mare parte a salbaticiei sale", taierile continua, o parte dintre ele in afara legii.
Turistii care vin in numar mare ar putea avea un impact real, transmitand semnalul ca copacii sunt mai de pret in viata decat morti", este textul publicat de The New York Times in dreptul Transilvaniei.

Comentarii