Teatrul National „Radu Stanca” in turneu la Cluj


Joi, 27 februarie, ora 20.00, in Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, se va juca spectacolul Cui i-e frica de Virginia Woolf? de Edward Albee, regia Andrei si Andreea Grosu. Productia apartine Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu si ii are in distributie pe cunoscuta actrita Ofelia Popii, alaturi de Marius Turdeanu, Cezara Cretu si Horia Fedorca. Reprezentatia de la Cluj face parte din turneul national „Manifest pentru dialog”, care are loc in perioada 16 februarie – 8 martie, in orasele Targu Jiu, Bucuresti, Braila, Galati, Targu Mures, Cluj si Sibiu.
Cui i-e frica de Virginia Woolf? in regia lui Andrei si Andreei Grosu este un spectacol complet, cu rezolvari simple, fara epatari inutile, construit cu migala ca o mandala de nisip, in jurul performantei actoricesti. Emotia si atmosfera densa din scena se datoreaza unei intalniri la intersectia telentului cu profesionalismul, pe o strada numita „Calitate”. Atunci cand un text valoros isi intalneste echipa de creatie care sa ii ofere expresia scenica pe potriva, e un memento bun de pastrat in cutia cu bucurii colorate”, scria Alina Epingeac, in revista Amfiteatru.
Cui i-e frica de relatiile familiale?
Cui i-e frica de relatiile conjugale?
Cui i-e frica de femei si barbati prea obositi de viata?
Cui i-e frica de amabilitatile de suprafata?
Cui i-e frica de sinceritate?
Cui i-e frica de jocuri „nevinovate”?
Cui i-e frica de Martha si George? Sau de musafirii lor, Nick si Honey, care nici macar nu banuiesc ce noapte ii asteapta? Cui i-e frica de mame si de tati? Sau de fiii absenti? De intalnirile nocturne inecate in alcool? Sau de replicile incisive care musca din tine, „pana la maduva”?
Turneul national „Manifest pentru dialog” este un proiect implementat de Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu, in parteneriat cu Festivalul International de Teatru de la Sibiu si Departamentul de Arta Teatrala din cadrul ULBS, cu sprijinul BRD - Groupe Société Générale. Anul 2020 marcheaza cel de-a cincilea an in care acest turneu national este organizat. In editiile precedente ale turneului au fost prezentate spectacolele „Antisocial”, regia Bogdan Georgescu (2015), „#minor”, regia Bogdan Georgescu (2016), „Familii”, regia Eugen Jebeleanu (2017), „Perfect compus”, regia Alexandra Badea (2019).
Biletele la spectacol pot fi cumparate de la Casa de bilete a Teatrului sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.

Comentarii