Spectacolele Aniversarea si Caravaggio Terminal revin in programul Teatrului Maghiar de Stat Cluj


Incepand cu luna martie, Aniversarea si Caravaggio Terminal, spectacole puse in scena de Robert Woodruff, revin in programul Teatrului Maghiar de Stat Cluj. Aniversarea a avut premiera in stagiunea 2011/2012, iar Caravaggio Terminal in stagiunea 2013/2014. Pentru prima data in acest an, spectacolul Caravaggio Terminal este programat marti, 10 martie, ora 20.00, iar Aniversarea se va juca sambata, 14 martie, ora 20.00, la Sala Studio.
Caravaggio: un artist contemporan din speta celor foarte greu de suportat. Este extrem de talentat, in plus: e incapabil nu numai sa minta, dar si divagarile ii sunt incomode. Banii nu il intereseaza prea mult: cu toate ca incaseaza cele mai mari onorarii, de regula risipeste (mai precis: imparte) tot in compania figurilor rau famate din Ortaccio, de unde isi alege si modelele pentru tablourile sale cele mai sfinte”, preciza András Visky. Caravaggio Terminal e un proiect semnat de András Visky si Robert Woodruff.
Carmencita Brojboiu a realizat decorul si costumele, Bertalan Bányász semneaza proiectiile video, Kata Bodoki-Halmen sunetul, Ferenc Sinkó miscarea scenica, Mei Ann Teo asistenta de regie, iar Jessica Rizzo a fost asistenta de dramaturgie.
Aniversarea infatiseaza puterea nemaipomenita, indrazneata a faptelor individuale care tind sa rupa codul tacerii. Frumusetea curajului care arunca lumina adevarului asupra vietilor noastre individuale si asupra culturii noastre”, scria regizorul Robert Woodruff.
Spectacolul Aniversarea a fost nominalizat, in anul 2012, la doua premii Uniter: Emőke Kató a fost nominalizata la categoria Cea mai buna actrita in rol secundar pentru rolul Else, iar Balázs Bodolai a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor in rol secundar pentru rolul Helmuth von Sachs.
Din distributie fac parte actorii: Ervin Szűcs, Imola Kézdi, Gábor Viola, Anikó Pethő, Zsolt Bogdán, Emőke Kató, Réka Csutak, András Buzási, Csilla Albert, Enikő Györgyjakab, Éva Imre, Ferenc Sinkó, Balázs Bodolai, Loránd Farkas, Attila Orbán, Andrea Kali, Júlia Laczó, Loránd Váta, Andrea Vindis, Zoltán Horváth, Szabolcs Balla si Alpár Fogarasi.
Biletele pot fi achizitionate la Casa de bilete a Teatrului, zilnic intre orele 10.00 – 14.00, precum si online pe site-ul www.biletmaster.ro.

Comentarii