Sambata, a 8-a editie a evenimentului Noaptea Privighetorilor


Cel mai relaxant duel dintre pasari si oameni se desfasoara, in acest an, in conditii speciale, doar in mediul online, pe pagina de Facebook a Societatii Ornitologice Romane si pe paginile sucursalelor din Cluj, Sibiu si Iasi.
Noaptea Privighetorilor este un eveniment prin care Societatea Ornitologica Romana aduce oamenii in contact cu pasarile si natura prin intermediul muzicii. Este un tribut adus artei si naturii deopotriva.
Reteta evenimentului ramane aceeasi ca in anii trecuti. Chiar daca nu ne putem intalni in natura din cauza masurilor de restrictie impuse de autoritati, tot ne vom bucura de pasari si muzica lor, doar ca, de data aceasta, doar in mediul online. Printre activitatile pe care le-am pregatit iubitorilor de natura si inaripate se numara un tur ornitologic virtual in care vom descoperi pasarile comune pe care le putem vedea in oras. Dupa ce vom asculta si afla informatii inedite despre ele, vom incerca sa le dam replica printr-un concert de muzica clasica. Unele dintre ariile pe care le vor interpreta 9 artisti din Bucuresti si din Cluj sunt opere inspirate de pasari. Evenimentul online va cuprinde si o demonstratie de pictura in acuarela dedicata atat copiilor, cat si celor mari”, a declarat coordonatorul proiectului Noaptea Privighetorilor, Teodora Domsa.
Primele editii ale evenimentului au avut loc initial doar la Cluj, iar apoi, in anii ce au urmat, concertele au ajuns si la Bucuresti, Sibiu si Iasi.
Programul complet al editiei din 2020:
10:00 – Demonstratie de pictura in acuarela cu pictorul Arh. Ovidiu Iovanel;
13:00 – Tur ornitologic virtual ghidat;
19:00 – Concert de muzica clasica
In prima parte interpreteaza: Alexia Danacica (pian), Valentin Simion (violoncel) - Bucuresti;
Lucrari de: Camille Saint- Saëns, Frédéric Chopin, Vittorio Monti;
In a 2-a parte interpreteaza: Gratiela Aranyosi (vioara), Oana Badescu (flaut/piccolo), Teodora Buia (vioara), Diószegi Benjámin (pian), Fodor Lilla (viola), Diana Stir (violoncel), Sonia Vulturar (vioara) – Cluj;
Lucrari de: Béla Bartók, Ludwig van Beethoven, Maurice Ravel, Camille Saint-Saëns, Antonio Vivaldi.

Comentarii