Scoli Finlandeze ERI in Cluj-Napoca si Oradea

Acum cinci ani profesorii si expertii in educatie Elena Lotrean si Radu Szekely au lansat Scoala Romano-Finlandeza la Sibiu. Proiectul educational de succes este extins acum in alte doua orase din tara, respectiv in Cluj-Napoca si in Oradea.

Astfel, parintii din cele doua orase isi pot inscrie copiii la Scolile Primare ERI Oradea si Cluj-Napoca. Inscrierile continua si la unitatile din Sibiu, atat in invatamantul prescolar, cat si in cel primar (clasele 0 – IV) si gimnazial (clasele V-VI).

Sub indrumarea specialistilor din Finlanda, in aceasta perioada, Scoala ERI parcurge pasii necesari pentru a deveni prima scoala din lume, in afara granitelor finlandeze, certificata de Agentia Nationala pentru Educatie din Finlanda.

Conform clasamentelor internationale de profil, sistemul finlandez de educatie este printre cele mai performante din lume, lucru dovedit si in Romania, la Sibiu, unde este aplicat intr-un mod creativ Curriculumul national. Adaptarea inovativa si eficienta la realitatile romanesti a modelului finlandez de predare transversala, bazata pe principiile constructiviste, este confirmata si de catre Ari Pokka, expertul finlandez in educatie, care a declarat, in urma vizitei sale la scoala din Sibiu: „La Scoala Romano-Finlandeza ERI, programa este unica, deoarece intruneste cele mai bune practici ale Curriculumului romanesc si ale Curriculumului finlandez.”

Mentionam ca, in Scolile Romano-Finlandeze ERI, programul educational de baza cu predare in limba romana respecta planul-cadru si programele scolare adoptate de Ministerul Educatiei Nationale.

Comentarii