Spectacolul Nora de Henrik Ibsen la Festivalul Teatrelor Maghiare de la Kisvárda

Spectacolul Nora de Henrik Ibsen, regizat de Botond Nagy, participa la cea de-a XXXIII-a editie a Festivalului Teatrelor Maghiare de la Kisvárda.  Productia a fost nominalizata la premiile UNITER 2020 pentru Cea mai buna regie (Botond Nagy) si Cea mai buna scenografie (Carmencita Brojboiu si András Rancz). Reprezentatia este programata marti, 22 iunie, ora 21.00, la Sinagoga din Kisvárda.

Nora in regia lui Botond Nagy este un spectacol plin de surprize reusite, o bucata dramatica complet stearsa de praf, adusa in prezent, dar totodata cu resortul universalitatii amplificat. Nora & co si-au pierdut semnalmentele burghezilor cuminti de secol XIX, si acum adopta stilul bon chic bon genre, fiind niste hibrizi simpatici in care coexista eroii desenelor animate si excentricii din filmele lui Lynch” – scria Ana Ionesei pe site-ul cultural Bookhub.ro.

Nora isi da seama ca locul captivitatii ei, casuta de papusi devine din ce in ce mai neincapatoare. Ca in spatele peretilor dichisiti se ascund cosmaruri catatonice, repetitive, pe care trebuie sa le invinga daca vrea sa devina om, daca vrea sa fie libera. Aceasta libertate cere sacrificii.

Distributia spectacolului este alcatuita din actorii: Balázs Bodolai, Anikó Pethő, Csilla Albert, Lóránd Váta, Gábor Viola, Melinda Kántor si Zsuzsa Tőtszegi.

András Rancz a gandit vizualul spectacolului, dramaturgia este semnata de Ágnes Kali, iar scenografia de Carmencita Brojboiu. Din echipa de creatie mai fac parte: Bence Kónya-Ütő (muzica si sound design-ul), Szidónia Szederjesi (grafica digitala), Kinga Ötvös (miscarea scenica) si Groza Romeo (light design).

Pentru spectatorii din Cluj spectacolul este programat pe 19 si 27 iunie, ora 19.00, in Sala Studio. La spectacolul din Cluj biletele pot fi achizitionate de la Casa de bilete a Teatrului (intre orele 10.00–14.00) sau online, de pe site-ul www.biletmaster.ro.

Comentarii