“Livada de visini” in regia lui Yuri Kordonsky, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Miercuri, 1 septembrie, ora 19.00, in Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, va avea loc premiera spectacolului Livada de visini de A. P. Cehov, pus in scena de Yuri Kordonsky. Urmatoarea reprezentatie va avea loc vineri, 3 septembrie, ora 19.00, in Sala Mare.
In conferinta de presa care a avut loc cu ocazia premierei, Yuri Kordonsky a vorbit despre faptul ca in ultima perioada ritmul vietii si relatia cu timpul s-au schimbat, iar acest lucru l-a inspirat sa aleaga o piesa care sa vorbeasca despre aceasta experienta. "In timpul pandemiei, am fost siliti sa ne inchidem, sa stam in casa si sa ne confruntam cu problemele timpului si ale vietii care se sfarseste, aspecte pe care de obicei ne e mai comod sa le ignoram. Asa mi-a venit ideea de a pune in scena "Livada de visini". Piesa lui Cehov vorbeste despre timp – natura, ideea si perceptia timpului – si modul in care prezentul se afla in conflict cu trecutul si viitorul. Iar spectacolul reflecta acest lucru".
Potrivit lui Dragos Buhagiar, scenograful spectacolului, pentru a scapa de cliseele Cehov este necesara o redescoperire a personajelor sale. In acest fel, decorul nu va mai fi doar o idee estetica, ci un mediu in care personajele sa traiasca si sa umple spatiul. Intrebarea principala a fost cum sa cream un spatiu al memoriei care sa evolueze odata cu spectacolul. Spatiul a fost proiectat in acest sens, iar rezultatul final a fost un univers care traieste cu textul si evenimentele de pe scena.
La realizarea spectacolului au contribuit: Dragos Buhagiar (scenografia), Noémi Vajna (dramaturgia), Belloni – (Béla Ledniczky) (consultant in magie), Domokos Csergő (consultant muzical) si Bence Mányoki (hairstylist).
Personajul principal, Ranevskaia, este interpretat de catre Imola Kézdi, distributia fiind intregita de actorii: Zsuzsa Tőtszegi, Éva Imre, Zsolt Bogdán, Lóránd Váta, Balázs Bodolai, Miklós Bács, Melinda Kántor, Ervin Szűcs, Eszter Román, Áron Dimény, Gábor Viola, Andrea Vindis si Venczel Lőrincz-Szabó.
Biletele pentru Livada de visini si celelalte spectacole pot fi achizitionate de la casa de bilete a teatrului si online pe www.biletmaster.ro.

Comentarii