Cluj Never Sleeps, premiul I la Gala Tineretului din Romania, categoria „Cultura”


Proiectul Cluj Never Sleeps, organizat de catre Federatia Tinerilor din Cluj, a castigat premiul I la categoria „Cultura” in cadrul celei de-a VII-a editii a Galei Tineretului din Romania.
Proiectul a fost unul dintre cele trei finaliste la categoria „Cultura”, alaturi de VerticArt Nature, (Asociatia Xeo), care a castigat locul II si InstaCraiova, The Festival (Asociatia April Hub), care a castigat locul III.
Cluj Never Sleeps aduce arta si cultura mai aproape de comunitatea clujeana, si nu numai, prin intermediul unui program dinamic unde actul creativ prinde forme diverse: de la muzical la vizual si pana la interpretativ. Festivalul, ajuns la cea de-a VII-a editie, s-a desfasurat in 15 si 17 Octombrie, in inima orasului Cluj-Napoca, reusind sa conecteze tinerii artisti cu publicul larg.
Cu fiecare editie, acest proiect isi propune sa remarce noul si unicul prin programul intens de activitati, insa reuseste, totodata, sa se diferentieze prin intermediul unor evenimente care se desfasoara anual: Midnight Snack, vestita masa de la miezul noptii si Silent Party, petrecerea inedita din mijlocul Pietei Unirii.
Organizat de catre Federatia Tinerilor din Cluj si realizat cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local Cluj-Napoca, proiectul Cluj Never Sleeps reprezinta totodata un moment de recunoastere al initiativelor comunitatii de tineret si constituie un loc unde ideile inovatoare sunt aduse la iveala, dezbatute si discutate intr-un mediu interactiv.
Cluj Never Sleeps, alaturi de celelalte proiecte dezvoltate la nivelul comunitatii locale ilustreaza ceea ce judetul Cluj reprezinta, un pol al initiativelor colaborative transectoriale cu si despre tineret, contribuind activ la formarea unui ecosistem sustenabil bazat pe mecanisme si procese incluzive.
Dintre cele 93 de proiecte aplicante, 32 au primit recunoasterea juriului, iar 7 proiecte apartin sectorului de tineret din Cluj, fiind premiate la aceasta editie a Galei Tineretului din Romania: Kreatív Kolozsvár/Clujul Creativ si LEAP Cluj (Grupul PONT); Academia RATIO,  editia a IX-a (RATIO); Cluj Never Sleeps (Federatia Tinerilor din Cluj); Yuppi Camp; Crosul Universitatii Tehnice (Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca) si Autumnalia studenteasca (Casa de Cultura a Studentilor „Dumitru Farcas” Cluj-Napoca).

Comentarii