Laboratoarele Cluj Future of Work deschise pentru oamenii din sectorul creativ


Un proiect deschizator de drumuri, unic in Romania si primul din Europa de Est finantat prin Programul Urban Innovative Actions (UIA) al Comisiei Europene pregateste Clujul pentru provocarile pe care viitorul le va aduce pe piata fortei de munca.
Proiectul Cluj Future of Work (Cluj FoW) este initiat de Divizia de Inovare Urbana din Cluj-Napoca, creata de Centrul Cultural Clujean in parteneriat cu Centrul de Inovare si Imaginatie Civica din Primaria Cluj-Napoca.
In cadrul proiectului Cluj Future of Work au fost dotate trei laboratoare in incinta Centrului CREIC, cu echipamente de ultima generatie menite sa sustina inovarea si tehnologizarea. Acestea vor deveni un loc deschis pentru inovare, cercetare, dezvoltare de produs si prototipare.
Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative (CREIC), spatiul dedicat noilor tehnologii si al invatarii prin experiment, construit pe strada Strada Tiberiu Popoviciu, nr. 2-4, este cadrul in care au fost amenajate cele trei laboratoare. Scopul principal al Centrului CREIC este acela de a crea un cadru propice inovarii, de a invita antreprenori si profesionisti in diferite domenii sa dezvolte noi initiative sau sa abordeze dintr-o perspectiva inovatoare proiectele si afacerile pe care le-au dezvoltat deja. CREIC ofera, deci, sansa explorarii unor noi metode de lucru, care sa faciliteze si sa imbunatateasca mediul muncii in anii ce urmeaza.
"Laboratorul de Design este folosit pentru industria mobilierului, dar avem pregatite si laboratoare pentru industria filmului sau pentru industria IT. Spre exemplu, laboratorul de Machine Learning are mai multe componente si vizeaza mai multe arii de expertiza, de la internetul lucrurilor pana la robotica, inteligenta artificiala si machine learning. In acest laborator, companiile locale si ecosistemul local de inovare vor putea sa genereze aplicatii de realitate virtuala, aplicatii de gaming sau de robotica si, desigur, vor putea sa dobandeasca noi competente menite sa pregateasca economia locala pentru viitorul care se apropie. Un alt laborator e cel de CGI si VFX, unde tinerii creativi pot experimenta cu diferite echipamente VR si AR, cu programe de prelucrare foto-video care pot facilita dezvoltarea unor proiecte audiovizuale si de gaming inovatoare,” a declarat Ania Pascalau - Marketing Manager in cadrul companiei Cluj Innovation Park.

Comentarii