Scripcarul pe acoperis – Anul Nou la Teatrul Maghiar de Stat Cluj


Teatrul Maghiar de Stat Cluj incheie anul 2021 cu musicalul de succes Scripcarul pe acoperis de Sheldon Harnick - Jerry Bock - Joseph Stein, in regia lui László Béres. Spectacolul este programat vineri, 31 decembrie, ora 19.00, in Sala Mare a Teatrului.
Cei mai importanti actori ai trupei ii intruchipeaza pe locuitorii satucului Anatevka. Danseaza in sincron, intr-un fel destul de temperamental chiar. Nu formeaza un ansamblu „instuit” de coregraf si „tras de sfori”, cu zambete-uniforme sau dimpotriva, cu coltul buzelor lasate-n jos la comanda. Au personalitate proprie si o aura distincta. Nu stiu unde sa ma uit mai repede pentru ca as vrea sa-i vad pe toti deodata. Te fac sa-i indragesti instantaneu. Nu se inghesuie sa iasa-n fata daca nu este necesar, se retrag cu aceeasi placere in fundal, dar chiar si atunci au o prezenta accentuata. Au un rol decisiv in faptul ca spectacolul este atat de puternic” – scria Gábor Bóta.
Rolul principal este interpretat de Zsolt Bogdán, din distributie fac parte actorii: Emőke Kató, Csilla Albert, Andrea Vindis, Anikó Pethő, Zsuzsa Tőtszegi, Eszter Román, Melinda Kántor, Attila Orbán, Tamás Kiss, Csilla Varga, Loránd Farkas, Réka Zongor, Réka Csutak, Ervin Szűcs, Balázs Bodolai, Áron Dimény, Csaba Marosán, Gábor Viola, Róbert Laczkó Vass, Lóránd Váta, Alpár Fogarasi, Szabolcs Balla, Tekla Tordai, Gizella Kicsid, Éva Imre, Andrea Kali, Zsolt Gedő, Júlia Laczó, Ferenc Sinkó, András Buzási, Előd Bálint, Máté Erdei, Gellért Nagy, Kristóf Nagy Kopeczky, Szabolcs Orbán, Péter Varga si Áron Wagner.
Din echipa de creatie mai fac parte: Péter Kolcsár - dirijor, Melinda Jakab - coregrafia, Carmencita Brojboiu - scenografia. Muzica live este interpretata de orchestra formata din: Péter Kolcsár (pian), Zoltán Balázs Gyenge (vioara), Lupsa Marius (clarinet), Botond Ferencz Turák (trombon), Attila Antal (contrabas), Domokos Csergő (percutie), Norbert Székely (acordeon, clape).
Productia spectacolului Scripcarul pe acoperis a fost posibila printr-un acord incheiat intre Music Theatre International (Europe) Ltd. (www.mtishows.eu) si Agentia Teatrala si Literara Theatrum Mundi (Színházi és Irodalmi Ügynökség), Budapesta (www.theatrum-mundi.hu).
Biletele pot fi achizitionate de la Casa de bilete a Teatrului (intre orele 10.00–14.00) sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro. Pentru grupuri mai mari de 15 persoane, pretul biletului la spectacolul Scripcarul pe acoperis este de 30 de lei/bilet. Biletele pentru grupuri sunt disponibile doar la casa de bilete a Teatrului.

Comentarii