Showcase 2021 – microstagiune la Teatrul Maghiar de Stat Cluj


Teatrul Maghiar de Stat Cluj organizeaza, in perioada 3-12 decembrie, traditionala microstagiune de iarna. Pe parcursul celor unsprezece zile ale evenimentului, Teatrul prezinta cele mai recente productii si spectacole din perioada pandemiei, precum si vernisaje de expozitii si lansari de carte.
Showcase 2021 va debuta cu vernisajul Expozitiei omagiale Harag György, care va avea loc vineri, 3 decembrie, la ora 18.00, in foaierul de la etaj al Teatrului Maghiar de Stat. Expozitia itineranta organizata de Academia Maghiara de Arte prezinta activitatea regizorului György Harag, cu fotografii din marile sale spectacole, materiale de arhiva si scrisori de la prieteni.
Spectacolul de deschidere al microstagiunii este Hamlet de William Shakespeare, regia Gábor Tompa. Productia are premiera vineri, 3 decembrie, ora 19.00, in Sala Mare. Urmatoarele reprezentatii din cadrul Showcase 2021 sunt programate: sambata, 4 decembrie si vineri, 10 decembrie, ora 19.00, in Sala Mare.
Duminica, 5 decembrie, ora 17.00, in Sala Studio, este programat spectacolul Porno - Povestea sotiei mele, in regia lui Árpád Árkosi, urmat de la ora 19.00, in Sala Mare, de Macbett de Eugène Ionesco, in regia lui Silviu Purcarete. Productia este programata si sambata, 11 decembrie, ora 19.00.
Luni, 6 decembrie si duminica, 12 decembrie, ora 18.00, in Sala Mare, se va juca Livada de visini de A.P. Cehov, in regia lui Yuri Kordonsky.
Musicalul Ferma animalelor, dupa George Orwell, este programat marti, 7 decembrie, ora 20.00, in Sala Mare. Premiera absoluta a productiei regizata de Zoltán Puskás a avut loc in stagiunea 2020/2021.
Spectacolul Romeo si Julieta, pus in scena de Attila Vidnyánszky Jr., se va juca miercuri, 8 si joi, 9 decembrie, ora 19.00, in Sala Mare format studio.
Pe langa spectacole, in cadrul Showcase 2021, in foaierul de la etaj al Teatrului vor avea loc si lansari de carte. Astfel, sambata, 4 decembrie, la ora 12.00, va avea loc lansarea cartii semnate de Nona Rapotan 33 de spectacole – 33 de pagini din istoria recenta a Teatrului Maghiar de Stat Cluj (Editura Lebada Neagra, Iasi, 2020), care analizeaza spectacolele din ultimii treizeci de ani ai institutiei. Duminica, 5 decembrie, ora 16.00, vor fi prezentate volumele: La vorba cu Vlad Mugur (3 volume) de Florica Ichim, Teatrul spaniol contemporan 2010-2020, selectie si traducere din limba spaniola: Ioana Anghel, si numarul 12 / 2021 al revistei Teatrul Azi (Fundatia Culturala Camil Petrescu”, Bucuresti, 2021).
Showcase 2021 beneficiaza de sprijinul Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca. Coorganizator: Fundatia Corvineum.
Cu ocazia microstagiunii, teatrul face o oferta spectatorilor sai fideli: daca cumparati bilete la spectacolele Livada de visini, Macbett si Ferma animalelor achitati doua, iar pe al treilea il primiti gratuit; daca cumparati bilete la reprezentatiile cu Livada de visini si Macbett, veti beneficia de o reducere la cel de-al doilea bilet. Reducerea este valabila doar pentru biletele achizitionate la Casa de bilete a teatrului.
Biletele la spectacolele din cadrul microstagiunii pot fi cumparate de la casa de bilete a teatrului sau online pe site-ul www.biletmaster.ro.

Comentarii