Noaptea Muzeelor 2023 la muzeele ce tin de Consiliul Judetean Cluj


Noaptea Muzeelor revine, la Cluj-Napoca, cu o noua serie de evenimente si activitati destinate publicului larg ce se va derula sambata, 13 mai 2023.
Desfasurat, anual, sub patronajul Consiliului Europei, al UNESCO si al Consiliului International al Muzeelor (ICOM), evenimentul cultural initiat de catre Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta reprezinta o modalitate de marcare a identitatii europene.
Cu acest prilej, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Muzeul Memorial “Octavian Goga” din Ciucea, precum si Muzeul Apei ,,Leonida Truta”, institutii de cultura subordonate Consiliului Judetean Cluj, vor putea fi vizitate gratuit. De asemenea, Centrul National de Informare si Promovare Turistica Cluj, serviciu de specialitate din cadrul Consiliului Judetean, isi va desfasura activitatea conform unui program prelungit, în intervalul orar 09.00 – 00.00.
Turistii, precum si publicul interesat, vor fi, astfel, informati asupra activitatilor si expozitiilor organizate de toate muzeele si centrele de cultura ale judetului Cluj participante la acest eveniment. De asemenea, angajatii CNIPT Cluj vor oferi materiale de promovare precum pliante, brosuri, flyere, harti turistice, prezentari multimedia, vederi, semne de carte etc, cuprinzand principalele obiective turistice din municipiu si din judet, în vederea cresterii circulatiei turistice locale si regionale.

Comentarii