Salvati Copiii Romania doteaza Spitalul Municipal Gherla cu o masa radianta


În urma solicitărilor primite de la medici, Organizația Salvați Copiii România a decis dotarea de urgență a Spitalului Municipal Gherla cu o masă radiantă, de necesitate vitală, în valoare de 28.000 de euro. Astfel, cu susținerea clienților Libris, medicii vor avea la dispoziție aparatură medicală performantă pentru oferirea îngrijirilor imediate după nașterea copilului, dar și care să le permită stabilizarea și ținerea în viață a copilului până la realizarea transferului acestuia la o maternitate superioară.

În total, Salvați Copiii România a investit aproape nouă milioane și jumătate de euro în dotarea maternităților și secțiilor de pediatrie din țară, devenind partenerul de cursă lungă al medicilor care îngrijesc copiii născuți prematur și pe cei cu patologii complexe.

Dotarea unității medicale din Gherla a fost posibilă prin donații de la cititorii de pe Libris.ro, care în cadrul proiectului cu Salvați Copiii au plasat peste 800.000 de donații de-a lungul celor nouă ani de parteneriat dintre Libris și Salvați Copiii România. Aproximativ una din cinci comenzi plasate pe Libris.ro conține o donație. Suma strânsă în proiect este de aproape 650.000 euro, folosiți pentru 18 proiecte de dotare, desfășurate în 14 spitale din țară.

La Spitalul Municipal Gherla se nasc aproximativ 90-100 de copii pe an. Fiind o maternitate mică, de grad 1, aceasta poate asista și trata copii născuți prematur până când sunt transferați în condiții speciale la unități superioare care au dotări și competențe pentru astfel de cazuri.

În județul Cluj, Salvați Copiii România a dotat anterior Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, cu echipamente medicale de peste 160.000 de euro (ventilatoare și aparate de ventilație, masă radiantă, incubator, monitor și pulsoximetru).

În cadrul programului național de reducere a mortalității infantile, au fost investiți aproape 9.500.000 Euro în dotarea a 111 unități medicale (secții de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secții de pediatrie și OG) din toate județele țării, cu peste 1.400 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea și susținerea tratamentului a peste 170.000 de copii.

Comentarii